Pravidlá STEREO/KZN SKATE SERIES 2010

18.06.2010 19:49

1. REGISTRÁCIA
Registrácia jazdcov prebieha na zvlášť určenom mieste v skateparku. Registráciu vykonáva hlavný rozhodca a organizátor. Registrácia začína o 10.00hod. a končí o 12.00hod. Každý účastník musí podpísať prehlásenie, že súťaží na vlastné nebezpečie a z vlastnej vôle.
Pri registrácii dostane každý zúčastnený pásku, alebo inú identifikačnú značku, ktorá mu oprávňuje jazdiť po ploche mimo súťažných jázd až pokiaľ zo závodu nevypadne.

Štartovné činí 1,-€ na osobu.

Závodu sa nemôže zúčastniť jazdec ktorý je podporovaný značkou, distribúciou alebo skateshopom, t.j. závodu sa môžu zúčastniť iba nesponzorovaní jazdci. Pre sponzorovaných jazdcov bude vyhradený určitý čas na jazdenie, tzv. demo.

2. SYSTÉM ZÁVODOV
Závod sa začína prvým kolom. Po ňom nasleduje semifinále a finále. Systém závodov je jam po troch na cca. tri minúty. Finále idú šiesti najlepší rozdelení do skupín po troch. Tieto dve skupiny pôjdu jam, po ktorom bude nasledovať minútová jazda všetkých finalistov. Na každom závode je trojica rozhodcov. Rozhodcovia majú s rozhodovaním značné skúsenosti. V jazde sa hodnotí kvalita, obtiažnosť a prevedenie jednotlivých trikov, ako aj využitie celého skateparku. Na ploche skateparku sa môžu zdržiavať okrem zaregistrovaných účastníkov závodov aj sponzorovaní jazdci pri rozjazdách.

Bodovaných je prvých dvadsať miest týmto spôsobom:
1.miesto: 50bodov 2.miesto: 40bodov 3.miesto: 30bodov 4.miesto: 25bodov 5.miesto: 20bodov 6.miesto: 18bodov 7.miesto: 16bodov 8.miesto: 14bodov 9.miesto: 12bodov 10.miesto: 11bodov 11.miesto: 10bodov 12.miesto: 9bodov
13.miesto: 8bodov 14.miesto: 7bodov 15.miesto: 6bodov 16.miesto: 5bodov
17.miesto: 4body 18.miesto: 3body 19.miesto: 2 body 20.miesto: 1bod

Konečné výsledky sa určujú súčtom bodov z jednotlivých závodov. V prípade rovnakého počtu bodov rozhoduje väčší počet lepšie dosiahnutých miest. Víťazom celej série sa stane ten, čo dosiahne najvyšší počet bodov. Počet bodov vo finále je dvojnásobný.

Okrem toho víťaz finále získava celoročný sponzoring od KZNskejtSHOPu.

3. ROZHODCOVIA

Na každom závode je trojica rozhodcov. Rozhodcovia majú s rozhodovaním značné skúsenosti. V jazde sa hodnotí kvalita, obtiažnosť a prevedenie jednotlivých trikov, ako aj využitie všetkých prekážok. Každý z rozhodcov je aktívny sponzorovaný skateboardista. Pre dosiahnutie väčšej objektivity nie je možné, aby boli dvaja rozhodcovia z jedného miesta.

Späť

Vyhľadávanie

STREREO KZN SKATE SERIES 2010 © 2010 Všetky práva vyhradené.