Blog

Víťazom predposledného kola Stereo/KZN Skate Series 2010 v Snine Jerguš Šimon

13.09.2010 21:26

Za krásneho počasia a veľkej horúčavy sa trinásť riderov zúčastnilo contestu na ďalekom východe v Snine. Najmladším skateboardistom bol osemročný Tomáš Dvořák zo Spišskej Novej Vsi.

Vo finálovom jame za početnej diváckej podpory sa na treťom mieste umiestnil Samo Frk, ktorý mal nepríjemný pád, ale aj tak s prehľadom vracal na šikmom raily bs board či grind dohora na lomenej bedni. Druhé miesto šlo do Špiskej Novej Vsi zásluhou Maťa Vaľka – fifty, 5-0 či fifty to front board na šikmom raily patrili k ozdobám dňa.

Prvý pľac bral domáci Jerguš Šimon – nollie inward heel na banku, fifty cez rovnú aj šikmú časť, 360 flip transfer.

Po súťaži sa šiel best trick o desať eur, ktorý vyhral Jozef Kalafut za ss board na šikmom raily.

Celkové poradie Stereo/KZN Skate Series 2010 v Snine:

1. Jerguš Šimon
2. Martin Vaľko
3. Samo Frk

Priebežné výsledky Stereo/KZN Skate Series 2010:

  • 1. Jozef Kalafut 120 bodov
  • 2. Martin Vaľko 109 bodov
  • 3. Peter Birošík 75 bodov
  • 4. Róbert Haberl 72 bodov
  • 5. Viktor Chovan 58 bodov
  • 6. Jakub Ivančík 54 bodov

Nasledujúci, posledný závod Stereo/KZN Skate Series 2010 sa odjazdí o mesiac v Spišskej Novej Vsi, spoločne s predposledným kolo Slovenského skateboardového pohára 2010. O tom vás samozrejme ešte budeme informovať.

>>

Víťazom štvrtého kola STEREO/KZN skate series Robert Haberl ze Senice

04.08.2010 00:21

Skatepark v Novej Bystrici hostil štvrté kolo skate series. Celý deň bolo pod mrakom a vyzeralo to, že každú chvíľu začne pršať, no pršať začalo až po odjazdení best tricku pri odovzdávaní cien. Do závodu sa prihlásilo iba štrnásť jazdcov, no napriek tomu bola úroveň závodov vysoká – počas best tricku dal Kubo Ivančík bs flip cez stôl, vyhral ho Kuro s bs casper flipom cez roh pyro. Líder celej série Jožo Kalafut si pred finále vyvrtol kotník, čím nepostúpil ďalej.

Do finále postúpilo šesť najlepších, takže sme mali možnosť vidieť ako sa jazdí na severe Slovenska. Šiesty Peťo Jakubec z Krásna nad Kysucou, piaty Martin Vaľko KZN, štvrtý Matej Martiš z Dolného Kubína. Tretie miesto padlo na nespokojného Kuba Ivančíka z Nitry, druhý skončil Lukáš Priečko Žilina. Najviac trikov predviedol Robo Haberl, ktorý na závody došiel s otcom až zo Senice. Väčšina trikov nemá bežné pomenovanie. Organizátor spokojný s úrovňou závodu.

Všetci sa vidíme na predposlednom kole skate series 14.8. v Snine na Ďalekom Východe.

>>

Víťazom tretieho kola Stereo/KZN skate series Peťo Birošík

30.07.2010 22:55

Mladý bratislavský talent Peťo Birošík zvíťazil v treťom kole Stereo/KZN skate series v Galante, keď vo finále vrátil toľko trikov ako ostatní finalisti dokopy – napr. bs lipslide na veľkom raily a full cab zo schodov.

Ukončil tým svoju účasť v Skate series, keďže pristúpil na lukratívny kontrakt od novej slovenskej značky Opium Apparel a dostal sa do tak klubu sponzorovaných jazdcov. Druhý skončil Viki Chovan z maličkej dediny pri Nitre menom Mojzesovo, kde jazdí väčšinou na rovnej zemi alebo bedničke, no v jazde dával najlepší 360 flip z veľkých a ss heel a fs crooked z malých. Žeby sa z Mojzesova stali nové Madunice?

Tretie miesto šlo do neďalekého Hlohovca s Jožom Vranom a jeho štýlovým fs tailom či crookedom na veľkom raily. Štvrtý skončil Dávid Szákalos takmer z Maďarska za bigspin heel zo skočky, hardflip a fs flip zo schodov na každú.

Piate a šieste miesto šlo do Spišskej s Martinom Vaľkom a prvým jazdcom priebežného poradia celej série Jožom Kalafutom.

Po regulérnom závode sa šiel best trick kde exceloval napríklad Robo Haberl s fs boneless 360 zo schodov na rybe. Ďalšie kolo sa bude konať 31.7. v Novej Bystrici. Kompletné výsledky aj s kompletným priebežným poradím nájdete v priloženej výsledkovej listine.

Celkové výsledky Stereo/KZN Skate series Galanta 2010:

1. Peter Birošík
2. Viktor Chovan
3. Tomáš Vrana
4. Dávid Szákalos
5. Martin Vaľko
6. Jozef Kalafut

>>

Marek Pethó víťazom druhého kola STEREO/KZN Skate Series

09.07.2010 21:24

Druhé kolo prvého ročníka slovenskej skateboardovej série pre nesponzorovaných jazdcov STEREO/KZN Skate Series sa uskutočnilo pri Tatralandii v Liptovskom Mikuláši. Na parkovisko pri Liptov Aréne boli nainštalované prekážky z KZN a Spectrum parku.

Za ťažko jazditeľného veterného počasia si svoje sily zmeralo spolu devätnásť mladých talentov. Najviac išla karta Marekovi Pethóvi alias Mifovi z Košíc, ktorý okrem vecných cien vyhral aj večerný pobyt v KZN skateshope s jeho milovanou. Druhý skončil Jozef Kalafut, ktorý sa tým dostáva na priebežné prvé miesto. Tretie miesto obsadil 11-ročný Nikolas Kačír. Zemiakové štvrté miesto išlo do Kežmarku spoločne s Janom Rúrom.

Ďakujeme sponzorom Stereo skateboards, Manifesto.sk, KZNskejtSHOP, Nike SB a Aquapark Tatralandia za vecné ceny pre víťazov a všetci sa vidíme na treťom kole STEREO/KZN Skate Series 17.júla 2010, ktoré sa pôjde v novo postavenej skate plaze v Galante.

Avizované kolo v Brezne, ktoré sa malo uskutočniť 3.júla sa presúva na neskorší dátum, o ktorom vás budeme samozrejme včas informovať.

Celkové výsledky druhého kola STEREO/KZN Skate Series 2010:

1. Marek Pethó
2. Jozef Kalafut
3. Nikolas Kačír
4. Ján Rúra
5. Samo Frk
6. Martin Vaľko
7. Dominika králiková
8. Adam Frk
9. Ján Šebo
10. Martin Geroč

Celkové poradie STEREO/KZN Skate Series 2010 po dvoch pretekoch:

  • 1. Jozef Kalafut 70 bodov
  • 2. Marek Pethó 50 bodov
  • 3. Tomáš Trtílek 50 bodov
  • 4. Jakub Židek 40 bodov
  • 5. Nikolas Kačír 30 bodov
>>

Víťazom prvého kola STEREO/KZN SKATE SERIES 2010 v Pezinku sa stal Drťo.

20.06.2010 20:38

Prvý ročník slovenskej série pre nesponzorovaných jazdcov sa šiel v skate plaze v Pezinku vybudovanej minulého roku ako prvý závod na tomto mieste. Na takmer celom území nášho krásneho štátu pršalo, no v Pezinku nespadla ani kvapka - TOP. V komornej atmosfére bez elektriny, no zato s megafónom sa nám ukázali mladé talenty zo Slovenska. Najväčší adept na víťaza Adam Kutschy, ktorý sa vrátil z Kanady späť na Slovensko, pokazil semifinálovú jazdu, no celý deň jazdil ako pán o triedu vyššie ako všetci ostatní. Do závodu sa prihlásilo 35 jazdcov, ktorí si to medzi sebou rozdali v jamoch vrátane sponzora Erika Cvopu, ktorý sa rozho dol zadotovať víťaza závodu sumou 150.000 USD.  Do finále sa prebojovali štyria najlepší a to Peťo Birošík,  , Kubo Židek z Bratislavy a Jozef Kalafut zo Spišskej Novej Vsi. Zemiaky si domov zobral Peťo Birošík, ktorému nevyšla finálová jazda práve najlepšie, keď v samostatnej jazde vrátil málo trikov. Tretie miesto šlo na východ za switch triky s Jožom. Kubo Židek alias Zdeno Ibalgin vracial celý deň najväčšie vraždy a vo finále mu vyšiel aj flip bs tailslide na raily, no ani to nestačilo na Drťa, ktorý v šialenej rýchlosti jazdil po celom parku najväčšie vraždy ako bs smith, bs tail alebo bs lipslide cez celý múrik, takže cash zhrabol práve on a za zarobené peniažky ide konečne pos taviť nášmu hlavnému mestu kvalitný skatepark. Tešte sa na video z dielne pána Miroslava Gerbela.

Ďakujeme sponzorom Stereo skateboards, Manifesto.sk, KZNskejtSHOP, NIKE SB a Aquapark Tatralandia za vecné ceny pre víťazov a všetci sa vidíme na druhom kole skate series, ktoré sa pôjde na parkovisku pred aquaparkom Tatralandia v Liptovskom Mikuláši na prekážkach z KZN parku v Spišskej a Spectrum parku z LM.

>>

Oficiálny plagát s uzavretými dátumami je na svete

26.05.2010 18:34

Oficiálny plagát s uzavretými dátumami je na svete. Dvanásteho júna sa na teba teší Pezinok so svojou skate plazou kam chodí skejtovať celá Blava. Tretieho júla príď podporiť aktivity lokálov do Brezna ktoré si zaslúži skatepark najviac. Sedemnásteho júla na teba čaká úplne nová skate plaza z dielne KZNskejtRAMPS. Schody, tyčky, múriky - pure street. Stred prázdnin v Novej Bystrici v kvalitnom do it yourself parku. Štrnásteho ôsmy Ďaleký Východ, Snina a skatepark z dielne No Limit Constructions. Finále sa pôjde v meste zrodu celej myšlienky, taviacom kotle slovenského skateboardingu v skateparku s najhorším povrchom na svete podobajúcom sa na rozbitú dedinskú cestu.

>>

Vyhľadávanie

STREREO KZN SKATE SERIES 2010 © 2010 Všetky práva vyhradené.